Verschillende soorten e-sigaretten

Verschillende soorten e-sigaret
E-sigaretten zijn er in veel verschillende soorten, allemaal met andere kenmerken en een ander uiterlijk. De beste elektrische sigaret koopt u op roken.nl. Ook de werking en gebruik verschilt per soort. Per e-sigaret wordt een kleine samenvatting gegeven. De e-sigaretten die in dit artikel worden besproken zijn de E-shisha, de Wergwerp e-sigaret, de oplaadbare mini e-sigaret en de hybride e-sigaret.


Over de E-shisha
De E-shisha lijkt qua uiterlijk net op een pen en wordt ook wel de E-shisha pen of shisha stick genoemd. Het is dus een licht, klein apparaat zonder grote batterij. De vloeistof die in de E-shisha pen gaat bevat meestal geen nicotine. Omdat de E-shisha pen niet hergebruikt kan worden ze vaak in bundelverpakkingen met meerdere E-shisha pennen. Bij het gebruiken van de E-shisha zorgt het nemen van een trekje voor de activering van het apparaat. De E-shisha wordt voornamelijk veel gebruikt door gelegenheidsrokers of liefhebbers van een traditionele Shisha.

De wegwerp e-sigaret
Deze e-sigaret heeft qua uiterlijk het meeste weg van een tabaksigaret. Door zijn uiterlijk wordt deze wegwerp e-sigaret ook wel de cig-a-like genoemd. De wegwerp e-sigaret is gemaakt om eenmalig te gebruiken, dus geen van de onderdelen is vervangbaar. Wanneer je een wegwerp e-sigaret koopt is de batterij opgeladen en is hij klaar voor gebruik. Ook tussen wegwerp e-sigaretten zit veel verschil, namelijk in de capaciteit. Zo is de ene wegwerp e-sigaret goed voor ongeveer 300 trekjes, waar een andere tot wel 1200 trekjes geven. Omdat de wegwerp e-sigaret als compleet wordt verkocht is het aantal smaken om uit te kiezen beperkt.

De oplaadbare mini e-sigaret
Deze e-sigaret lijkt vaak qua uiterlijk ook op een echte tabaksigaret, maar is een stukje groter. De oplaadbare mini e-sigaret is namelijk voor frequent gebruik en is ook hervulbaar. De batterijen in oplaadbare mini e-sigaretten beschikken vaak over een hoge capaciteit voor het frequente gebruik. Bij aanschaf van een pakket met deze e-sigaret krijg je vaak een oplader en extra losse batterijen en cartomizers (vloeistoftankjes). De oplaadbare mini e-sigaret activeert automatisch wanneer een trekje wordt genomen. Daarnaast beschikt deze e-sigaret ook over een activeringsknop. De smaken die te verkrijgen zijn voor deze e-sigaret zijn er zowel met als zonder nicotine.

De hybride e-sigaret
De hybride e-sigaret is een klein apparaat met een zogenoemd POD-systeem. Pod Sytem Vape Pulse E-cig is een naam waar deze hybride e-sigaret ook onder bekend is. Deze variant e-sigaret is een van de recentere ontwerpen van de originele e-sigaret, met andere techniek. Bij een POD-systeem hoeft er geen tankje te worden aangevuld met een flesje e-liquid, maar kan er een andere pod in geklikt worden voor een andere smaak. De coil van de e-sigaret zit al verwerkt in de pods. Pods zijn er in een hervulbare uitvoering en voor eenmalig gebruik. Deze variant e-sigaret heeft een design dat niets weg heeft van een tabaksigaret.

Zie ook: stadion rookfakkels